RS 261 + RS 280
Nowy system Risco do produkcji i automatycznego oddzielania kiełbas i innych produktów odkręconych
Nowy system odkręcania kiełbas Risco Twin Head Linking RS 261 z zespołem tnącym Risco RS 280 zapewnia wysoką produkcję świeżych kiełbas, hot dogów i innych wyrobów odkręconych dla osłonek naturalnych, celulozowych lub kolagenowych. Risco RS 261 posiada zintegrowany system sodkręcania i współpracuje ze wszystkimi nadziewarkami próżniowymi Risco sterowanymi servo. Zastosowanie podwójnej głowicy odkręcające pozwala na znaczne zwiększenie produkcji i skrócenie przestojów. Para regulowanych w pionie pasów umożliwia kalibrację długości kiełbasy i wspomaga fazę nadziewania produktu. Produkt jest następnie transportowany do zespołu tnącego Risco RS 280, który oddziela porcje, poprzez ostrze obrotowe wspomagane serwomechanizmem. Wszystkimi parametrami pracy, w tym nadziewarką próżniową Risco, można sterować za pomocą zintegrowanego sterownika PLC i kolorowego panelu dotykowego.
Główne cechy
- Elastyczne zastosowanie z różnymi typami osłonek
- Maksymalna precyzja w oddzielaniu porcji
- Idealne zamknięcie obciętych końcówek
- Łatwy demontaż elementów w celu czyszczenia
- Parametry pracy i funkcje zarządzane przez HMI
Dane techniczne:
- Długość produktu: max 1000 mm
- Prędkość porcjowania: 700 PPM
- Średnica osłonki: 18-42 mm