RS 261 + RS 279
Nowy system Risco do odkręcania i odwieszania gotowych produktów
Nowy system Risco Twin Head Linking RS 261 został zaprojektowany z myślą o niezawodnej i precyzyjnej produkcji świeżych kiełbas, frankfurterek, hot dogów i innych wyrobów odkręcancy w sposób automatyczny. Rezultatem jest wyjątkowa dokładność wagi oraz kontrola długości produktu. Risco RS 261 jest wyposażony w zintegrowany system odkręcania i współpracuje z dowolnymi nadziewarkami próżniowymi Risco sterowanymi servo. Zastosowanie podwójnej głowicy odkręcającej znacznie zwiększa wydajność produkcjną. W rzeczywistości linia kontynuuje proces odkręcania na pierwszym lejku, podczas gdy operator może w trybie gotowości bez przerw w produkcji załadować osłonę na drugi lejek. Para regulowanych w pionie pasów umożliwia kalibrację długości kiełbasy i wspomaga proces nadziewania produktu. Doskonała synchronizacja z jednostką zawieszającą Risco RS 279 napędzaną servo ułatwia zawieszenie produktu. Funkcjonalność linii i wszystkie parametry operacyjne, w tym nadziewarka próżniowa Risco, są kontrolowane przez zintegrowany sterownik PLC i kolorowy panel dotykowy.
Główne cechy
- Możliwość stosowania z osłonką naturalną, celulozową i kolagenową
- Niezwykle skrócone czasy przestojów podczas produkcji
- Jednolita waga i długość porcji
- Higieniczna konstrukcja ułatwiająca czyszczenie komponentów
Dane techniczne:
- Długość produktu: max 1000 mm
- Prędkość porcjowania: 700 PPM
- Średnica osłonki: 18-42 mm