Ruitenberg – żel alginianowy, preparat dymu wędzarniczego

parówkiRuitenberg Ingredients to firma rodzinna i pionier w odkrywaniu kreatywnych i innowacyjnych rozwiązań dla przemysłu spożywczego. Tutaj pomysły, składniki i procesy łączą się. Te trzy czynniki stanowią podstawę udanego opracowania koncepcji funkcjonalnych i aplikacji

Ruitenberg może zaoferować szeroką gamę koncepcji i zastosowań dotyczących jakości, dla przemysłu piekarniczego, mięsnego i cukierniczego. Mogą to być (pikantne) nadzienia, koncepcje ciasta, zamienniki jaj, zastosowania alginianów, takie jak technologia VegaCasing®, strukturyzowane białka roślinne (Rudin®ProVega), ciekły dym i składniki lukrecji i słodyczy.


Produkty

W swojej ofercie posiadamy:

nadziewanie parówki

Żel alginianowy Rudin®VegaCasing - jest idealnym rozwiązaniem do wszystkich istniejących na rynku systemów Coex. Jest osłonką w 100% pochodzenia naturalnego, dzięki czemu nadaje się do produktów takich jak KOSHER oraz HALAL. Produkt ten charakteryzuje się niskim dozowaniem oraz wszechstronnym zastosowaniem. Zakres kalibrów wynosi od 8 mm do 32 mm.

polewanie sosu

Preparat dymu wędzarniczego Rudin®Smoke, który po naniesieniu na produkt poprzez zanurzenie lub natrysk, całkowicie eliminują proces wędzenia. Zwiększają wydajność gotowego wyrobu przy jednoczesnym skróceniu czasu obróbki. Przy zastosowaniu tego preparatu uzyskujemy zapach wędzenia oraz barwę wyrobu od czarnej do jasnobrązowej. Zastosowanie tego preparatu korzystnie wpływa na jakość produkowanych wędlin, redukując zanieczyszczenia mikrobiologiczne oraz przedłużają trwałość wyrobu.

rudi

Rudin®Filling - gotowe nadzienia dla produktów Coex.